‹ Terug

Lobby en pantry in uniek shortstayhotel in Den Haag

De Toren van Oud (vernoemd naar architect J.J.P. Oud) is een bijzondere blikvanger in de Haagse wijk Zorgvliet. Het driehoekige, achttien verdiepingen hoge gebouw werd gebouwd in 1969 en doet sinds 2019 dienst als ‘shortstayhotel’ voor onder andere expats. Wij creëerden het interieur van de lobby en pantry van dit appartementencomplex voor kort verblijf.

Lobby met industriële uitstraling

Voor de lobby maakten wij een opvallende ‘binnenkomer’ in de vorm van een serie kolommen met daartussen lederen zitjes. Een van de achterste kolommen gaat over in een lange, hoge tafel met acht zitplekken voor bewoners en/of bezoekers. De kolommen en de onderkant van de tafel bestaan uit blokken met een omtimmering van VirocKollan, een cementgebonden vezelplaat met een unieke, industriële uitstraling.

Pantry van trendy mat FENIX

Voor de pantry of keukenvoorziening in dezelfde ruimte vervaardigden wij een lange wandkast en een keukenmeubel met inbouwapparatuur, beiden gemaakt van trendy zwart FENIX. Dit uiterst matte materiaal heeft een eigentijdse uitstraling en een praktische antivingerafdrukcoating. Ideaal dus in een veelgebruikte ruimte zoals deze!

Ontworpen door: Ralf Advokaat van architectenbureau Studio M4.